Unity Otomatik Kod Tamamlamama Sorunu - Oyun Geliştiren Blogger

Unity Otomatik Kod Tamamlamama Sorunu

 

Otomatik tamamlama sorunu çözümü
Visual Studio Autocomplate

Merhabalar bugün size karşılaştığım bir sorunun çözümünü göstereceğim yardımcı olması dileğiyle...

Öncelikle sorundan bahsedeyim ki sorunun ne olduğunu bilesiniz. Unity 2020 indirdim Visual Studio ile beraber. Yeni bir proje oluşturup kod yazmaya başladım lakin Visual Studio'da kodları otomatik tamamlamıyordu. Bunu araştırdım çözümünü buldum. Birkaç farklı şeyi tetkik edeceğiz sırası ile şunları yapın :

> Visual Studio'yu açın yukarıdaki butonlardan Hata Ayıkla'ya tıklayın. Alt sekmelerindeki Seçenekler'e tıklayın. Açılan pencerede Metin Düzenleyici kısmına tıklayın. C# 'ı bulun ve tıklayın. "Üyeleri otomatik olarak listele" kısmı tikli olsun. 

Autocomplate fault


Yine Visual Studio'ya girin. Üstteki butonlardan "Araçlar" yazana tıklayın. Sonra Araçlar ve Özellikler Edinin.. butonuna tıklayın. Visual Studio Installer açılması gerek. Aşağıya kaydırın. Unitynin resmini göreceksiniz ona tik atın. Sonra sağ alttaki Değiştir butonuna tıklayın. İndirme yapacaktır.



Hala sorun düzelmemiş olabilir. Gelelim son adıma...

> Unity oyun motorunu açın. Üstteki butonlardan Edit'e tıklayın. Alt kısımlarda Preferences butonunu göreceksnizi ona tıklayın. Açılan pencerede Analysis kısmının altında External Tolls'a tıklayın. External Script Editör olarak yüklü olan Visual Studio'yu seçin.



Bunlardan sonra hâlâ olmadıysa yorumlarda belirtebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar